Inbraak Preventie – Advies, Tips & Informatie

Inbraak Preventie – Advies, Tips & Informatie

We voelen ons niet veilig meer in onze eigen woningen. Inbraak is een manier om snel en makkelijk geld te verdienen. 80% van alle doelwitten zijn huizen, kantoren, scholen en winkels.

Een recent onderzoek toont aan dat onze 42” TV veilig is, omdat inbrekers zoeken naar kleine waardevolle spullen zoals laptops, iPods, mobiele telefoons en juwelen.

De twee beste methodes om inbraken te bestrijden is het leren denken als inbreker en om fysieke beveiligingsproducten te installeren op de meest zwakke plekken en gebieden in je eigendom: deuren & ramen.

De enige manier waarop iemand kan inbreken is door een raam, een deur of een schuifpui. Statistieken tonen aan dat 1/5 van de inbraken worden uitgevoerd zonder dat er braak nodig is. Ze komen binnen door een open deur of een open raam. Een verbazingwekkende 70% van de inbraken vindt plaats via een deur, en bijna de rest allemaal door ramen. Verrassend genoeg kan een inbreker door elk gat groter dan een mensenhoofd binnen komen.

De Inbreker een Stapje Voor Zijn

Inbraak is een opportunistische misdaad over het algemeen. De makkelijkste doelwitten zijn de favorieten van inbrekers omdat ze hier de kans hebben om onopgemerkt te blijven met de minste obstakels in hun weg. Een leegstaand huis zonder beveiliging is natuurlijk het perfecte doelwit. Zelfs wanneer je niet in de buurt bent moet je denken over manieren om het toch te laten lijken alsof je thuis bent. Tijdschakelaars installeren om lichten mee aan en uit te schakelen zijn een goed begin. Ze kunnen ook worden gebruikt om de radio mee aan en uit te zetten.

Hier onder vind je een korte lijst met simpele dingen die je kan doen om je woning te beschermen:

– Installeer een dummy alarm

– Installeer extra verlichting op donkere plekken

– Doe een hangslot aan het hek wanneer deze niet in gebruik is

– Verstop geen reserve sleutels in de buurt van de ingang

– Berg alle tuingereedschap en ladders op na gebruik

– Snoei hagen regelmatig om het overzicht te behouden

– Plaats bloempotten onder lage toegankelijke ramen

– Houd waardevolle spullen uit het zicht, zeker in de buurt van ramen

– Doe geen label aan je huissleutels voor het geval je ze verliest en ze in de verkeerde handen terecht komen

– Zorg dat al je sloten behoorlijk werken, negeer beschadigde of defectieve sloten niet

– Wanneer je weg bent annuleer dan alle bezorgingen en zorg dat een vriend of buurman regelmatig de brievenbus leegt.


Voor meer informatie en tips over hoe de hersenen van een inbreker werken, bekijkt u onze inbraak preventie pagina – Slotenmaker 24 in Eindhoven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *